Preskočiť na obsah

Jahodový cheesecake s matcha polevou

Cheesecake sa dá pripraviť na milión spôsobov. Práve vďaka jednoduchosti a množstvu variácií patrí medzi najobľúbenejšie recepty na sladké pečenie. Môžete zvoliť čokoládu, jemnosť ovocia, prípadne kyslosť na prebudenie alebo jemnú protichodnú chuť. My sme tentokrát zvolili korpus z oreo sušienok a matcha polevu v kombinácii so sladkou chuťou jahôd. Pýtate sa, čo je to matcha? Je to druh zeleného čaju, ktorý vznikol v Japonsku pred viac ako 800 rokmi, s množstvom pozitívnych benefitov.

Čo budeme potrebovať?

Korpus:

  • 200 g oreo sušienok
  • 80 g masla

Krém:

  • 750 g plnotučného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 300 g jahodového džemu
  • 60 ml jahodového sirupu
  • 1 hrnček kokosovej múky

Poleva:

  • 180 ml kyslej smotany
  • 100 g bielej čokolády
  • 1 pl matcha prášku
  • Ovocie na ozdobenie

Ako na to?

Najskôr si pripravíme korpus. V mixéri rozmixujeme sušienky a v miske ich zalejeme roztopeným maslom. Pripravíme si okrúhlu formu (20cm) a vystelieme ju papierom na pečenie. Na dno formy natlačíme pripravenú zmes z masla a sušienok. Odložíme do chladničky.

Medzitým si pripravíme krém. Vo väčšej miske spolu vyšľaháme tvaroh, mascarpone, džem a sirup. Nakoniec vmiešame kokosovú múku. Pokiaľ sa Vám bude zdať zmes redšia, môzete prisypať trochu múky navyše. Takto pripravený krém nanesieme na sušienkovú zmes a dáme na noc zachladiť.

Na ďalší deň vyšľaháme smotanu s matcha práškom tak, aby nám neostali hrudky. Možeme preliať cez sitko, ak je potrebné. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme k smotane s matchou a vymiešame do hladka. Ihneď nanesieme na vychladnutý koláč. Dozdobíme čerstvými jahodami a dáme ešte na hodinku do chladničky.

Dobrú chuť!